Coachen met paarden

Spiegelen met paarden, communicatie trainingen

Een beleving met paarden!

In de mooie polder met het wijdse uitzicht zijn paarden in staat om jou en je team een dieper inzicht te geven. Paarden zijn kuddedieren en op zoek naar veiligheid. Ze kunnen in contact met een mens of een team daarom ook haarfijn aanvoelen wat er speelt; zoals bijvoorbeeld spanning of weerstand. or nodig is!

Emotionele intelligentie heeft direct economische nut!
*zonder gevoel geen passie
*zonder passie geen actie
*zonder empathie geen invloed
*zonder sympathie geen samenwerking

Wat een sessie kan opleveren? elkaar beter leren kennen, meer verbinding en een betere samenwerking. Paarden spelen hierin een belangrijke rol omdat ze niet oordelen en leven in het hier en nu, zonder dubbele agenda's. Kortom wij kunnen heel veel leren van paarden.

Communicatie
Hoe communiceert u eigenlijk en wat roept uw houding op bij een ander? Paarden maken dit op een duidelijke manier zichtbaar. Een paard is namelijk een kuddedier en spiegelt zich aan anderen om aansluiting te vinden. Bij een ontmoeting scant een paard of het gedrag van de ander klopt met wie deze persoon werkelijk is. Het dier reageert dus op de innerlijke gesteldheid van de ander en laat duidelijk merken of hij wel of geen verbinding wil maken.

Spiegelen met paarden in de Noordoostpolder (Flevoland), is een efficiënte communicatietraining / teambuilding, waarbij paarden de spiegel zijn van uw non-verbale communicatie.

Hoofd of gevoel
Is iemand niet congruent en zit deze teveel in zijn hoofd, in plaats van dicht bij zijn gevoel, dan zal het paard waarschijnlijk letterlijk ‘’hoog’’ blijven om een afstand te creëren. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook; het dier voelt zich op zijn gemak, voelt zich verbonden en zoekt aansluiting met de ander omdat het rustig en vertrouwd voelt.

Communicatie en concentratie
Deelnemers zullen tijdens de sessies ontdekken of ze binders of boeiers zijn en wat het effect van communicatie en concentratie is op gedrag. Individuele valkuilen en kwaliteiten van de deelnemers aan het licht komen en terug worden gebracht tot de kern. Daarbij leeft een paard in het hier en nu, vraagt de volledige aandacht van iemands intentie en oordeelt niet. Achter de schijn, laat een paard iemand zijn wie hij werkelijk is.

Wat biedt spiegelen met paarden u:
- Inzicht in het functioneren van uw team
- Inzicht in de groepsprocessen
- Bijdrage aan teambuilding en begrip binnen de groep
- Brengt individuele talenten en valkuilen aan het licht
- Persoonlijke ontwikkeling
- Geeft in groepsverband een 360 graden feedback
- Dit alles onder professionele begeleiding van een levens- en paardencoach

Praktisch
Tijdens de paardencoach sessies hoeven de deelnemers de paarden niet aan te raken of te berijden; aanraken mag natuurlijk wel. Individueel kan contact worden gemaakt, maar contact maken in een grote cirkel is al voldoende om de ontmoeting en de verbinding tot stand te laten komen.

Onze paarden
Voor het spiegelen met paarden, ook wel paarden fluisteren genoemd, zetten we onze vier Belgische trekpaarden in. Dit is een koudbloedpaard dat zich door zijn geduldige temperament perfect leent voor het spiegelen met paarden.
Naast de prachtige Belgische trekpaarden kunnen we ook onze drie Shetlandpony's inzetten voor het paardencoachen. Deze pony's zijn doorgaans niet hoger dan 1 meter, ze zijn nieuwsgierig van aard en willen graag nieuwe dingen leren. Ze zijn slim en een tikje eigenwijs, wat voor leuke situaties kan leiden.

Locatie
Onze boerderij staat in de Noordoostpolder, Flevoland. Ideaal gelegen in het midden van Nederland. Het paarden coachen zal plaatsvinden op het activiteitenveld achter de twee zalen met terrassen, waar u kunt genieten van heerlijke lunches, buffetten en verfrissende dranken.

Prijs
Voor meer informatie over de prijs verwijzen wij u door naar http://www.inzichtenzo.nl/.