Paarden mennegen

Communicatie workshop en teambuilding ''Paarden mennegen"

Duidelijke taal is waar het om gaat tijdens deze spannende workshop ''Paarden mennegen" in Flevoland. Samen met uw collega's neemt u deel aan een bijzondere communicatietraining. De essentie van de workshop is communicatie. Onze paarden komen pas in beweging na duidelijke instructies; verbaal en non-verbaal. Net als in de paardensport bij mennen, waar de communicatie tussen de koetsier en zijn paard perfect moet verlopen om het parcours foutloos af te leggen.

Deze workshop is ideaal als vergaderbreak  of als onderdeel van een teambuilding.

Communicatie & lichaamstaal
Hoe reageren uw collega’s op uw (non)verbale communicatie en lichaamstaalPaarden zijn de perfecte spiegel van ons handelen en laten weten of  u overkomt zoals u denkt of wilt overkomen. Bent u niet duidelijk genoeg, dan blijft het paard staan, laat hij of zij zich niet bijsturen of stoppen; duidelijke taal is waar het om gaat.

Belgische trekpaarden
Om deze communicatie in praktijk te brengen maken wij gebruik van onze Belgische trekpaarden. Deze paarden van het koudbloedige ras en uitermate geschikt voor deze cursus mennen. Ze zijn namelijk geduldiger temperament dan warmbloedpaarden.

Samenwerken
Onder de professionele begeleiding van boer Adriaan van Oorschot (eigenaar van Op d’n Akker), worden personen geblinddoekt en door collega‘s over een parcours geleid; uiteraard met teugels. U zult ervaren hoe intensief er samengewerkt moet worden om het parcours foutloos af te leggen.

In de praktijk
Na de interessante ervaring van uw collega mennen en zelf gemend worden, gaat u een paard mennen. De boer legt de te geven commando’s eerst duidelijk uit. U neemt vervolgens, op gepaste afstand, plaats achter het paard en u heeft de teugels in handen. Adriaan Loopt voor de zekerheid achter u en geeft aanwijzingen. U ment nu zelf het paard met beleid over het parcours; duidelijke communicatie is hierbij dus een must.
Na afloop heeft u een duidelijk beeld van uw handelen en kunt u ook leren van het handelen en de ervaringen van uw collega’s.
De boer werkt samen met u en zijn paarden naar een mooi eindresultaat waarin plezier natuurlijk voorop staat. 

Ook op locatie
U kunt dit natuurlijk bij ons op de locatie in Nagele, Flevoland doen, maar we kunnen de workshop met paarden ook voor u op locatie verzorgen.